ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Мини пивара на Технолошком факултету у Новом Саду

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић оценио је да ће погон мини пиваре додатно оснажити постојећу истраживачку инфраструктуру и омогућити даљи развој Технолошког факултета у овој важној области.

Компанија Carlsberg Србија донирала је Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду мини пивару у наставне и научноистраживачке сврхе. Мини пивара ће, такође омогућити интензивну сарадњу факултета са индустријом пива. Ово је одличан пример јавно приватног партнерства са једне стране, и одлична основа за развој дуалног образовања у високом у овој области, са друге, рекао је Шарчевић отварајући мини пивару.

Оценио је да су Carlsberg и Дунђерски Фондација препознали Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду као високошколску установу која образује квалитетне кадрове због чега од 2015. године додељују стипендије најбољим студентима II, III и IV године основних академских студија и мастер академских студија студијског подручја Прехрамбена биотехнологија.

Министар је подсетио да се на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду технологија производње пива изучава од 1959. године, када је факултет и основан. Пивара ће студентима омогућити конкретан рад на појединачним уређајима и целокупној производњи пива.

Догађају је присуствовао и помоћник министра проф. др Виктор Недовић.

Loading