ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Младен Шарчевић обишао Крушевац и Трстеник

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Крушевац и Трстеник. Он је током обиласка Центра за усавршавање у Крушевцу разговарао са директором Ненадом Станојевићем о оснивању центра за популаризацију науке на Јастрепцу из сегмента екологије и заштите животне средине.

Директор Центра је упознао министра са плановима и активностима и навео да имају свакодневне едукације намењене запосленима у просвети, али и онима који су у вези са образовањем. Министар је обишао радионице и научни клуб где се одржавају научни догађаји и том приликом разговарао са представницима Трајал корпорације. Центар на Јастрепцу смештен је у најшумовитији и најводнији предео овог дела Балкана.

Приликом посете Трстенику министар Шарчевић разговарао је са председником општине Александром Ћирићем о отварању Центра за роботику у овом граду.

Трстеник има дугу традицију индустрије роботике, добре школе и овде би био трећи центар поред Београда и Новог Сада, који би представљао регионални центар у коме ће се умрежити инжењерска струка и универзитетска знања, истакао је Шарчевић.

Отварањем Центра привући ће се нове инвестиције и технологије. Током посете, делегација је обишла простор у коме је планирано да се оснује Центар за роботику у оквиру Прве Петолетке. Током данашње посете закључено је да је Центар за роботику неопходан како би се обезбедили савремени услови за научна истраживања, образовање ученика и студената, наставника и инжењера, као и преквалификација и стручно усавршавање радника.

Loading