ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Младен Шарчевић посетио школе у Сталаћу, Варварину, Рековцу и Баточини

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио школе у Сталаћу, Варварину, Рековцу и Баточини.

Основна и средња школа „Јован Курсула“ у Варварину је пример како треба да изгледа школски простор, без обзира што су две школе у истој згради, али раде веома квалитетно о чему сведочи висока екстерна оцена. Министар је обишао надограђени део школе и разговарао са ученицима.

Видим да пратите све што је технолошки битно за процесе у настави, као и у дигитализацији, истакао је министар.

Током посете основној школи „Светозар Марковић“ у Рековцу као и Пољопривредно ветеринарској школи министар је рекао да је врло задовољан оним што  видео.

Разговарали смо о набавци опреме, јер имамо нову буџетску линију из које се финансира нова рачунарска опрема, рекао је Шарчевић и оценио је да је пројектна настава заживела и додао да је једносменска настава један од приоритета Министарства.

Основна школа „Свети Сава“ у селу Бадњевац пример је добре праксе у реализацији пројекта ,,Обогаћен једносменски рад,,. Министар је обишао штандове у дворишту школе на коме су ученици представили шта су научили о државама света и њиховим специфичностима. Председник општине Баточина Здравко Младеновић најавио је да ће у реконструкцију школског комплекса у Бадњевцу бити уложено око 80 милиона динара из средстава Канцеларије за јавна улагања. Министар је оценио да је основној школи „Војвода Пријезда“ у Сталаћу неопходна реконструкција и да је потребно да се пројекат заврши.

У свим школама у Србији важно је да се омогуће исти услови за учење и рад, нагласио је министар.

Министар је рекао да ће наставити да обилази школе у мањим срединама како би видео на који начин су прихваћене новине и реформе у процесу образовања и васпитања, а до сада је посетио око 80 процената територије Србије.

Loading