ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар посетио Суботицу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Суботици са градоначелником тог града Богданом Лабаном и посетио Основну школу ”Соња Маринковић”.

Веома сам задовољан начином на који локална самоуправа брине о образовно васпитним установама, али и начином функционисања школе коју смо посетили, рекао је министар Шарчевић и додао да је у реконструкцију школе држава до сада уложила 48 милиона динара.

Радује ме чињеница да су руководство и запослени у школи заинтересовани за унапређење наставе. То показује чињеница да се у школи реализује неколико пројеката, а један од њих је са компанијом Универекспорт о учењу и стварању компетенција у области предузетништва, у којем се укупно налази 40 школа, рекао је министар.

Градоначелник Суботице нагласио је да само заједничким снагама можемо да учинимо образовање бољим.

Захваљујем се министру на посети, а Влади Републике Србије и Покрајинској влади Војводине што су само у току ове године уложили више стотина милиона динара у наше школе. Захвалан сам што смо у прилици да ученицима обезбедимо боље услове, али и наставницима, јер ће на тај начин бити у могућности да подигну лествицу знања, рекао је Лабан.

Током посете Суботици министар је обишао и радове на изградњи студентског одмаралишта на Палићу.

Loading