ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар посетио вртић „Оазa“ у Земун Пољу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и градски менаџер Горан Весић обишли су данас вртић „ Оазa“ који се налази у простору објекта „ Електронске индустрије“ у Земун Пољу.

Објекат је изграђен по најсавременијим стандардима а његове просторије испуњава смех 320 малишана из Земун Поља, Батајнице и насеља 13. мај, који су до прошле године били на листи чекања. Након посете вртићу министар је рекао да је поносан што се налази у вртићу у којем се користе савремене и добре методе рада. „Знамо да нам недостаје простора за предшколце а план је да тај проблем решимо на два начина. Први, у сарадњи са локалним самоуправама кроз нoву мрежу школа а други је кредит Светске банке, намењен повећању обухвата деце у прешколском систему“, рекао је министар.

У Београду на вртић чека око 8.500 деце, што је недопустиво, нагласио је Горан Весић и додао да је вртић Оаза један од примера како Град Београд решава проблем недостатка места.

Обиласку су присуствовали и помоћник министра за основно и предшколско образовање и васпитање Весна Недељковић  и директорка ПУ „Др Сима Милошевић“ Јасмина Боуали Станојковић.

Loading