ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар присуствовао свечаности поводом Дана студената

Свечаност поводом Дана Студената Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је данас свечаности поводом Дана студената у Дому Народне Скупштине. Том приликом уручене су и награде најбољим студентима струковних студија Републике Србије.

Министар Ружић честитао је Дан студената и пожелео студентима успех на студијама који ће их одвести ка професионалном успеху.

„Данашњи дан је прилика да истакнемо да су студенти, захваљујући свом знању и образовању онај део друштва, који је носилац промена и иновативних идеја који нас вуче напред. Они треба да унесу нова знања у свакодневни живот и да буду наша будућа академска, научна и друштвена елита. Посебна ми је част што су данас са нама најбољи студенти струковних студија и високих школа, којима овом приликом и честитам на успеху“, рекао је министар.
Он је истакао да је један од стратешких циљева Србије повећање броја високообразованих људи и повећање квалитета њиховог образовања.

„Држави су потребни млади који ће дати допринос у различитим сегментима нашег друштва. Због тога Министарство просвете ради на унапређивању квалитета образовања на свим нивоима. Желимо да свим студентима омогућимо квалитетне услове за студирање и да институције високог образовања буду још ефикасније“, навео је Ружић.

Додао је да ће Министарство и даље ослушкивати потребе студената и наставити да им пружа потребну подршку.
„Kао један од начина подршке издвојио бих да је обезбеђен и широк спектар стипендија за студенте на различитим нивоима, а први пут од ове академске године обезбедили смо буџетска места на мастер студијама“, казао је министар.
Он је подсетио да у студентским домовима широм Србије борави око 18.000 студената за шта држава на годишњем нивоу издваја скоро 3,5 милијарди динара.

Loading