ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар просвете Бранко Ружић уручио Светосавске награде за 2022. годину

Министар просвете Бранко Ружић, уручио је данас у Влади Републике Србије Светосавске награде за 2022. годину истакнутим појединцима и представницима награђених институцијама.

Повеље су додељене за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији.

Честитајући добитницима министар Ружић, је рекао да су добитници Светосавске награде најбоља потврда нашег заједничког залагања за што квалитетније образовање.

Верујем да ће ово признање бити мотив и додатан подстрек у вашем предстојећем раду и да ћете и у наредном периоду наставити да доприносите унапређењу образовања и науке“, рекао је министар.

Према његовим речима, живот и дело нашег највећег просветитеља, и данас потврђује моћ и снагу образовања, значај слоге и солидарности, правде, залагања и рада за добробит садашњих и будућих нараштаја.

Сви заједно радимо на истом циљу – да обезбедимо што бољи квалитет образовања у Србији. О томе најбоље сведочите и ви, добитници Светосавске награде“, навео је министар.

Он је истакао да је Влада Републике Србије посвећена унапређењу квалитета и модернизацији  образовања и да ће Министарство просвете у складу са тим наставити да спроводи реформу целокупног образовног система и интензивно ради на стварању квалитетнијих услова за рад и учење.

Министар је навео да је пред Комисијом која је одлучивала о  избору добитника и ове године био захтеван задатак да изабере најбоље међу најбољима у 2022. годину.

Пристигло је чак 180 пријава, а ово значајно признање, које носи име по српском просветитељу  Светом Сави, добило је 34 добитника. Међу њима су васпитачи, ученици, студенти, наставници, професори, директори, предшколске установе, школе, факултети и научни институти. На  овај начин Министарство просвете изражава вам захвалност за допринос и уложени труд“, казао је Ружић.

Једна од добитница, ученица ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ораховца Павлина Радовановић изразила је личну захвалност на признању, али и захвалност у име свих добитника.

Јако сам срећна што сам међу добитницима. Хвала што сте препознали оно најлепше у нама“, рекла је она.

Дечији психијатар, лекар и писац за децу проф. др Светомир Бојанин навео је тим поводом у писаној поруци да се радује признању, као и да ту радост деле његове колеге.

Радујем се том подвигу уз настојање да наш рад наставимо до краја наших личних могућности. Захваљујем се Министарству просвете Републике Србије што је мој рад у области дечије психијатрије и дефектологије оценило тако високо, Светосавском наградом“, навео је Бојанин.

Министар просвете  Бранко Ружић  посетио је јутрос Основну школу „Павле Савић“, у Миријеву  и присуствовао приредби поводом школске славе.

Погледајте добитнике Светосавске награде за 2022. годину.

 

Loading