ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар просвете и премијерка разговарали са успешним наставницима о реформи образовања

Премијерка Србије Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарали су данас у Београду са успешним наставницима основних и средњих школа о реформи образовања, како би чули и њихово мишљење о овој реформи која, како су оценили, иде веома брзо.

Премијерка је истакла да су образовање и  реформа образовања међу приоритетима Владе Србије и њеног мандата.

Ови наставници не раде свој посао само за плату, то су наставници који иду два корака даље, раде и на ваннаставним активностима, налазе иновативне начине да укључе ученике у образовање, труде се и да поред свог предмета дају пример рада, вредности, труда, етике, доброг образовања и због тога желим да им одам поштовање“, рекла је премијерка новинарима након састанка са наставницима.

Министар Младен Шарчевић је рекао да је састанак био конструктиван и констатовао да систем образовања у Србији напредује доста крупним корацима, али да је потребно још много тога урадити.

Пре свега, потребно је уједначити квалитет на свим нивоима образовања и спровести реформе до краја. Током састанка чули смо неке добре предлоге и видећемо шта је од тога изводљиво да се уради, истакао је он.

Учитељица О.Ш. „Исидора Секулић“ из Панчева Гордана Гајин Цветковски је рекла да је један од друштвено најодговорнијих послова посао просветних радника.

Захвални смо на састанку јер је ово прилика да министарство и влада учине видљивијим наставнике који унапређују како своје, тако и компетенције својих ђака и чине образовање доступним и квалитетним за сву децу, навела је Гајин Цветковски.

Ово је други састанак премијерке и министра са наставницима, а како је најављено биће их још.

Loading