ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио КСС

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, заједно са посебним саветником за спорт у школама и чланом Скупштине Кошаркашког савеза Србије Милошем Благојевићем посетио је данас „Кућу кошарке“ где су им домаћини били председник КСС Предраг Даниловић и генерални секретар КСС Дејан Томашевић.

Челници КСС су министру презентовали програм Јуниор НБА лиге Србија и планове за будућност, као и жељу КСС да организује заједнички камп ФИБА и НБА „Кошарка без граница 2018“. Министар Шарчевић је упознат и са проблемима организације Јуниор НБА лиге који настаје због неприлагођености висине кошева и димензија терена у основним школама. Министар се дотакао и проблема дефицита школских сала и истакао да се убудуће неће правити терени испод стандарда и адекватних димензија, као и да ће пажња бити усмерена и на адаптације и реновирање сала, колико и где могућности то дозвољавају.

Водећи људи КСС су објаснили и концепт и циљеве пројекта адаптације кошева у школским салама, а све у сарадњи са ФИБА Европа, која је подржала тај пројекат. Наведено је и да је циљ КСС да поменуте адаптиране кошаркашке конструкције, прилагођене најмлађима, постану стандард, за шта је и затражена подршка Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Кошаркашки савез Србије је подвукао да стоји на располагању Министарству за било који вид помоћи у спровођењу спортских пројеката, за које има стручна лица.

На крају, министар Шарчевић је констатовао да Министарство и КСС имају исте циљеве и да ће позвати Кошаркашки савез Србије да заједно учине све што је могуће да се кошарка и спорт у Србији подигну на још виши ниво.

Loading