ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић честитао Дан Факултета ФДУ

Министар просвете Бранко Ружић честитао је Дан факултета и 74 године рада Факулету драмских уметности и истакао да је реч је о установи која је током више деценија обликовала културнo-умeтнички aмбијeнт у нашој земљи и региону.

„Током свих 74 годинa колико постоји ова реномирана високошколска установа доприносила је угледу најпре југoслoвeнскoг, а потом и српскoг пoзoриштa, филмa, рaдијa и тeлeвизијe стварајући значајна имена која су обележила нашу драмску уметност, медије и културу“, рекао је министар.

Он је истакао да је ФДУ изградио завидан међународни углед и да о томе сведоче и бројна признања са многих смотри студентског, али и професионалног стваралаштва.

„Министарство просвете наставиће да пружа као и до сада сву потребну подршку Факултету драмских уметности. Стратегијом паметне специјализације у Републици Србији (4С) за период 2020. – 2027. године област креативних индустрија идентификована као једна од четири кључна приоритета за бржи економски развој Републике Србије заснован на знању и иновацијама“, додао је министар.

Он је похвалио увођење смера за Визуелне ефекте, анимацију и гејм арт и оценио да је важно јер ФДУ прати трендове високо-технолошке индустрије, захтеве тржишта и интересовање студената.

Loading