ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић и Стефановић о изради новог закона о војном образовању

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са потпредседником Владе и министром одбране Небојшом Стефановићем о изради новог закона о војном образовању.

Министар Ружић захвалио је министру Стефановићу на позиву за данашњи састанак и указао на важност нормативног регулисања војног образовања.
Он је навео да ће његови сарадници пажљиво размотрити текст нацрта и прихватио позив за учешће тима Министарства просвете, науке и технолошког развоја на скупу чија ће тема бити нови закон о војном образовању.

Министар Стефановић навео је да је данашњи састанак сазван како би упознали Министарство просвете са наведеним нацртом и истакао значај сарадње два министарства када је реч о његовом усклађивању са прописима који уређују ову област у нашој земљи.

Он је истакао да је изради нацрта новог закона о војном образовању претходила интерна процедура током које су усаглашена решења међу представницима организацијских јединица Министарства одбране и Војске Србије, при чему су посебно били важни ставови представника војношколских установа.

Министар одбране предложио је да се у наредном периоду организује стручни скуп на коме ће представници два министарства имати могућности да размене мишљења и усагласе ставове о новом закону о војном образовању.

Loading