ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић отворио 24. Републичку домијаду

Први потпредседник Владе Србији и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић отворио је данас у Београду 24. Републичку домијаду у области културно-уметничког стваралаштва на којој учествује 300 ученика из ученичких домова из целе Србије.

Министар Ружић истакао је да је реч о значајној и традиционалној манифестацији која окупља талентоване, креативне и веома перспективне средњошколце из читаве Србије.

У ова три дана, колико траје Домијада окупљени ученици имаће прилику да  покажу своја знања, умећа и креативност у области културно – уметничког стваралаштва.  Поред такмичења у плесу, ученици из различитих домова надметаће се и упоређиваће своје таленте из области ликовног и литерарног стваралаштва“, казао је он у Малом позоришту „Душко Радовић“.

Према његовим речима, ученички домови нису само место где ученици проводе време када се заврши настава, већ и друга кућа.

Ту развијају своје идеје, надограђују своју креативност и стичу нова пријатељства. Ученицима се пружа могућност да слободно време, на основу својих потреба, жеља и интересовања, испуњавају организовано, учешћем у бројним секцијама. Уз подршку васпитача и других сарадника ученици развијају свој креативни потенцијал у различитим областима“, казао је министар.

Он је навео да ће традиционални сусрети домова средњошколцима помоћи да упознају једни друге, али и да развијају тимски и такмичарски дух.

Кроз ово такмичење уједно ћете научити како да сарађујете, комуницирате, дајете све од себе, превазиђете трему и наравно да поштујете друге такмичаре. Овог дружења треба да вам да остане у дуготрајном сећању и када прођу школски дани. С друге стране, ми смо ту да вам обезбедимо квалитет знања и добре услове за школовање“, истакао је Ружић и пожелео учесницима успех у такмичењу.

Овогодишњи домаћин, 24. републичке домијаде је Ученички центар „Београд“.

Loading