ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић пожелео успешан почетак нове академске године

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић пожелео је успешан почетак нове академске године бруцошима, студентима, ректорима, деканима и професорима.

Министар је у поруци бруцошима навео:

Драги бруцоши,

Кажу да је сваки период живота важан. Свако ко је студирао памти тај период врло добро, сигуран сам, и по томе што спознаје одговорности одраслог човека, животни правац-чиме ћемо се бавити и какви ћемо људи бити. И овај период јесте јако важан. Научићете да само вредним и упорним радом можете постићи резултате, бити поносни на њих и за то „убирати плодове“. Схватићете да вам је глас, поткован знањем, најмоћније оружје и симбол за самопоуздање. Прихватићете и да пут ка срећи није лак, пун је лепих и мање лепих тренутака.

На путу који је пред вама биће пуно изазова, али до успеха једино тако и може да се иде. Сваки изазов биће и важна животна лекција, само ако одлучимо да је пронађемо. Желим вам да не заборавите да сте важан део нашег друштва, да се сви радујемо вашим успесима али, пре свега, вашој срећи.

Као министар ресора који је фокусиран на унапређење образовања, науке и технолошког развоја, као неко ко је сигуран да су са вама професори потпуно посвећени свом племенитом позиву и миран да су са вама колеге студенти и студентске организације које ће вам бити потребна подршка, могу само да вам пожелим срећне студије и пуно успеха у наредним годинама.“

У писму студентима министар је навео:

Драги студенти,

Иза вас је година нимало лака за студирање и свестан сам да неки од вас нису имали пуно прилике да се упознају са колегама с обзиром да су предавања махом била онлајн. Поносан сам на вас како сте успели да покажете и прилагодљивост и одлучност, али сте и једни друге подржавали, помагали и успешно пребродили изазове.

Као што знате, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, захваљујући одличној сарадњи са СКОНУС-ом изнедрио је нов Закон о студентском организовању, те вас позивам да све механизме искористите, јер ми ваш глас, предлоге и идеје желимо да чујемо. Позивам вас и да увек имате на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, и у њима надасве уживате. Држави требају млади спремни да се боре за „боље сутра“, који ће својим знањем, научним и истраживачким доприносом убрзати њен економски и друштвени развој. Чинићемо све да образовање буде доступно свима вама, да свако од вас добије могућност да током целог живота квалитетно учи, односно да се свестрано лично и професионално развија.

Желим вам успешну академску годину!“

Министар Ружић писмо је упутио и ректорима, деканима, председницима, директорима и професорима:

Уважени ректори, декани, председници, директори и професори,

Ваши напори да претходну годину обележену пандемијом пребродите најбоље могуће и никако на уштрб студената и образовања, учинили су нас поносним и захвалан сам вам на томе.

У свим околностима, па и овим, проналазите у себи довољно снаге, знања, умећа и надахнућа да одолите свим искушењима свог одговорног и племенитог позива. Верујем да ћете у својим студентима успешно развијати кључне људске и цивилизацијске вредности, а да ће они својим вредним и преданим учењем, ваше напоре у пуној мери подржати.

Изнедрићете још много сјајних појединаца који ће своја запослења пронаћи на многим еминентним позицијама и на тај начин допринети развоју нашег друштва. Радујем се сваком њиховом успеху. У Министарству просвете, науке и технолошког развоја увек ћете пронаћи партнера да образовање на којем почивају темељи наше државе и друштва буде доступно и најквалитетније могуће сваком грађанину.

Желим вам свима успешну академску годину!“

Loading