ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић разговарао са представницима синдиката у области предшколског васпитања и образовања

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић  разговарао је данас представницима  репрезентативних синдиката у области предшколског васпитања и образовања – Босиљком Јовановић, из Самосталног синдиката  предшколског васпитања и образовања, Сузаном Лазаревић из ГСПРС „Независност“ и Новаком Катићем из Синдиката образовања Србије. 

На састанку, одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, разговарано је о унапређивању стања у области предшколског васпитања и образовања,  могућностима за побољшање услова рада и функционисању вртића у доба пандемије Ковид 19.

Према показатељима, број заражених у предшколским установама, како међу децом, тако и међу запосленима, још увек није алармантан  с обзиром на то да васпитно- образовне институције нису место трансмисије и да деца у највећем броју корону добију од родитеља и одраслих лица. Апелујем на запослене у предшколским установама да се придржавају мера Kризног штаба, како у погледу заштите, тако и избегавања већих окупљања, како бисмо успели да заштитимо најмлађе у вртићима  од овог вируса, рекао је Бранко Ружић

Према речима министра, разговори о положају запослених у предшколским установама и реформи система плата очекују се почетком следеће године. Он је изразио уверење да ће у наредном периоду  уз конструктиван социјални дијалог, изнаћи решења за та питања.

Loading