ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић разговарао са ученицима који полажу пробни завршни испит

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић  разговарао је данас, другог дана пробног завршног испита, са ученицима осмог разреда Основне школе „Свети Сава“ из Београда.

Циљ пробног завршног испита је да вас припреми и олакша вам полагање 27, 28. и 29. јуна. Оно што је важно је да ћете након решавања тестова имати прилику да оцените и анализирате своје знање, односно да видите колико сте спремни за завршни испит. До завршног испита остаје вам довољно времена да додатно унапредите одређена знања“, рекао је министар ученицима пожелевши им успешан рад уочи решавања теста из српског, односно, матерњег језика.

Пре почетка теста министар је саветовао ученике да пажљиво прочитају задатке пре него што приступе њиховом решавању.

Радите пажљиво и без страха. Уверен сам да ћете бити задовољни исходом, уколико будете решавали тестове сталожено и уз пуну конценрацију“, казао је Ружић.

Ове године, нешто више од 64.000 осмака полаже пробни завршни испит, а потом, крајем јуна и завршни испит.

Ученици осмог разреда свих основних школа у Србији јуче су у 13 часова, у оквиру пробног завршног испита полагали тест из математике, док данас, полажу тест из српског, односно, матерњег језика, а потом и комбиновани тест.

Пробни завршни испит је, заправо, верна симулација завршног испита и треба да омогући ученицима да се упознају са процедурама и начином полагања, као и да провере своје знање.

Loading