ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић са малишанима из вртића „Мали принц“

Министар Бранко Ружић је посетио вртић „Мали Принц“,  предшколске установе „Бошко Буха“ на Палилули и са малишанима разговарао о другарству, прихватању различитости, здравим ћивотним навикама и њиховом боравку у вртићу.

У разиграној атмосфери, у дворишту вртића, министар и деца су креирали заједнички пано на коме су у различитим бојама оставиле отиске својих шака. Посета је завршена уручивањем поклона вртићу, интерактивне табле за децу.

Посета је организована у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања који Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије спроводи уз финансијску подршку Светске банке.

Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања изузетно је значајан за друштвену заједницу с обзиром да има за циљ унапређење доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања. То пре свега подразумева повећање обухвата и доступности предшколских установа, а добит ће имати сва деца од рођења до 6,5 година као и њихове породице, предшколске установе, локалне заједнице. Приоритет су деца из социјално и економски угрожених друштвених група.

Loading