ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић са руководиоцима школских управа

Министар просвете Бранко Ружић одржао је састанак са руководиоцима школских управа на коме су разматрана актуелна  питања и утврђене смернице за будући рад. Министар је истакао досадашњу добру сарадњу и изразио  очекивање да ће школске управе, као и до сада бити прва копча  са школама.

Наставићемо са започетим пројектима и програмима у образовању и очекујемо значајну улогу школских управа у праћењу реализације, што је важно због одрживости, али и због контроле. Једна од тема овог састанка је и завршни испит 2023. и систем уписа у средњу школу. У овом процесу значајна је улога школских управа које треба редовно, благовремено и свеобухватно да информишу и обучавају све актере у завршном испиту“, рекао је Ружић.

Он је навео да је потписао годишњи план спољашњег вредновања за 274 школе.

Током десет година сте развијали своје капацитете за мерење квалитета рада школа и очекујемо да покажете да поседујете компетенције екстерних евалуатора, рекао је он.

Министар Ружић је навео да се, уз помоћ Тима за школе, прати стање у школама, јер желимо да у сваком тренутку будемо сигурни у то да популација ученика има све услове да редовно похађа школу.

Министар je доделио и захвалнице образовно-васпитним установама за допринос организацији Сајма образовања које су на овогодишњој манифестацији  на штанду Министарства просвете представиле свој рад и активности.

Хвала свима који су јавности приказали примере добре праксе у нашим образовно-васпитним установама, навео је министар.

Састанку су присуствовали посебни саветник Зоран Костић, помоћници министра Милан Пашић и Милош Благојевић, као и Јасмина Ђелић, руководилац Групе за координацију рада школских управа.

Loading