ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић уручио Светосавске награде

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, уручио је данас у Влади Републике Србије Светосавске награде за 2021. годину истакнутим појединцима и институцијама.

Он је на почетку ученицима, студентима, васпитачима, наставницима, професорима и свим запосленима у просвети,  као и добитницима, честитао школску славу Светог Саву!

Ово престижно признање, које носи име по српском просветитељу  Светом Сави, понело је 34 добитника, међу којима су васпитачи, ученици, студенти, наставници, професори, директори, предшколске установе, школе , факултети и научни институти.

Ви, који сте данас овде са нама, Светосавску награду, као једно од најзначајнијих признања, заслужили сте својим радом, залагањем, постигнутим резултатима, унапређивањем образовно-васпитне праксе, развојем научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања. Добили сте и за посебно залагање у организацији и реализацији активности на спречавању ширења и сузбијања заразне болести Ковид-19“, рекао је министар Ружић.

Ова повеља се, како је рекао, додељује се од 2002. године, ове године било је рекордан број пријава, преко 150, што значи да је Комисија за избор кандидата имала не тако лак задатак, да изабере најбоље од најбољих.

Ружић је навео  да и ове године школску славу славимо у другачијим условима, него претходних година  и оценио да  је изазовно било остварити континуитет у раду.

Он је захвалио свима у васпитно-образовном систему на посвећености и преданости.

Чврсто верујемо да ће наставници и убудуће имати надахнућа и снаге да остану на светосавском путу и одоле свим искушењима свог одговорног позива, да ће у својим ученицима утемељити и успешно развијати кључне људске и цивилизацијске вредности“, рекао је он.

У име добитника, обратио се директор Друге економске школе из Београда Дејан Недић који је захвалио Министарству, јер је препознало и увидело квалитет награђених.

Ова признања ће бити додатни подстрек и мотивација да наставимо са преданим и посвећеним радом на обезбеђивању и унапређивању квалитета нашег образовног система, а на добробит генерација које долазе“, рекао је Недић.

Loading