ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић обишао образовно-васпитне установе у Крушевцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је образовно-васпитне установе на територији Града Крушевца.

Министар Шарчевић се упознао са условима рада у основним школама „Драгомир Марковић“ у Великој Ломници, „Нада Поповић“ у Крушевцу, „Брана Павловић“ у Коњуху и „Станислав Бинички“ у Јасици, као и у Предшколској установи „Ната Вељковић“ у Крушевцу.

Том приликом, министар је рекао да ће ускоро бити отворена, а до краја године и затворена преговарачка поглавља 25 и 26, чиме ће Србији постати доступни значајни предприступни фондови од којих ће највећи део бити уложен у стварање бољих услова у образовно-васпитним установама.

Министар је, такође, рекао да је Сенат Универзитета у Нишу дао сагласност за отварање Пољопривредног факултета у Крушевцу и најавио интензивне активности како би Крушевац што пре добио још једну установу за високо образовање.

У разговору са директорима основних, средњих и високих школа са територије Града Крушевца, министар је истакао да је видљиво залагање колектива установа које је посетио и изложио правац за унапређивање васпитно-образовног система у којем ће доминантну улогу имати квалитет образовања.

Министар је претходно разговарао са градоначелником Крушевца Драгим Несторовићем који га је упознао са улагањима локалне самоуправе у образовно-васпитне установе на територији Града и даљим плановима за унапређење услова у којима се деца образују.

Loading