ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић обишао реновирану ОШ „Душко Радовић“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас уочи почетка нове школске године реновирану Основну школу „Душко Радовић“ на Новом Београду.

Оваквим пројектима настављамо улагања у инфраструктуру у области просвете и стварамо боље услове и за ђаке и за наставнике. Потребне су нам нове, модерне школе, по најсавременијим стандардима као што је ова школа, рекао је министар.

Радове на реновирању комплетног објекта, укључујући фискултурну салу и школско двориште, реализовала је Канцеларија за управљање јавним улагањима. Пројекат je вредан 161,7 милиона динара.

Приликом обиласка школе министар је најавио и да ће се наставити опремање учионица и кабинета рачунарима.

Шарчевић је оценио да ће највећи изазов у нoвој школској години бити да се сви придржавају препоручених епидемиолошких мера. Како је рекао, у школама морају бити појачана дежурства, ученици се морају опомињати да носе маске и држе физичку дистанцу. Министар је истакао и да су школе добиле препоруку да у првом полугодишту не организују ђачка путовања.

Он је изразио очекивање да ће без обзира на околности изазване вирусом Ковид 19 ученицима бити омогућено да имају што бољу школску годину и пожелео им срећан полазак у школу.

 Трећи и седми разред су нам реформски и они крећу по новом програму. Јако је важно да наставимо то што смо започели да би школске 2021/22 кренуо реформисани четврти и осми разред, да би на следећем ПИСА тестирању имали што боље резултате, казао је Шарчевић.

Директор Основне школе „Душко Радовић“ Његош Зејак рекао да су ученици и наставници добили нову и савремену школу, као и да су  спремни за почетак школске године.

Loading