ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић обишао студентско одмаралиште на Палићу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Студентских одмаралишта Србије Ненад Боровчанин обишли су данас Установу студентског одмаралишта на Палићу.

У реконструкцију постојећих и изградњу нових објеката у овом највећем студентском одмаралишту у Србији, како је речено, укупно ће бити уложено око 5,35 милиона евра.

Министар Шарчевић је навео да већ наредне године, студентско одмаралиште на Палићу може да очекује прве студенте.

Реконструкција постојећих и изградња нових објеката студентских одмаралишта финансира се из кредита које држава отплаћује и подиже за ове намене. У одмаралиште на Палићу биће укупно уложено 5,35 милиона евра. Капацитет овог одмаралишта након завршетка планиране изградње и адаптације биће 700 лежаја. Палић ће бити највеће студентско одмаралиште, највећи студентски центар са бројним садржајима, рекао је Шарчевић.

Он је оценио да је повећање капацитета установа студентског стандарда „добра политика“.

Овакви објекти користе се и у комерцијалне сврхе како би постали самоодрживи, али не на уштрб потреба студената. Ученички и студентски домови у неком периоду када студенти немају обавеза раде као хостели тако да тим делом издржавају сами себе и подижу стандард запослених, рекао је Шарчевић.

Loading