ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић отворио Фестивал науке

На Београдском саjму данас jе почео десети фестивал науке, а министар просвете, науке и технолошког развоја Mладен Шарчевић на отварању jе рекао да jе за науку ове године издвоjено 130 милиона евра.Mинистар jе указао да српски научници данас постижу значаjне резултате што потврђуjе и отварање поглавља 25 коjе се тиче науке и да је наука у Србиjи добила признање да jе стала у ранг са свим европским.

Десети фестивал науке почео jе данас и траjaће до недеље, а посетиоци ће у три хале моћи да виде разне научне експерименте, Tесла зону, али и да присуствуjу научним шоу програмима.

Oве године на фестивалу учествуjе више од 600 младих научника, 62 образовне институциjе, шест екипа из иностранства, а циљ фестивала jе промоциjа науке.

Директорка Фестивала науке Aна Jовановић подсетила jе да су први посетиоци фестивала пре десет година, данас вероватно већ уписали факултете и да jе можда посета фестивалу допринела да заволе науку. Истраживачи, коjи учествуjу на фестивалу, како jе рекла, то мораjу да имаjу на уму, да ће они можда утицати на животно опредељење будућих генерациjа.

Loading