ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић подржао иницијативу групе грађана из Новог Пазара

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић подржао је данас петицију коју је потписала група грађана из Новог Пазара у вези са непоштовањем законских регулатива када је реч о удаљености кладионица и коцкарница од образовних институција.

Хвала на иницијативи. Ово је озбиљна акција. Ја ћу урадити све што је у мом домену, rekao je министар током разговора са делегацијом из Новог Пазара.

Навео је да ће разговарати са правним тимом Министарства, просвете, науке и технолошког развоја, као и са представницима Министарства финансија о томе шта је могуће урадити по том питању.

Шарчевић је рекао да би акцију требало проширити на целу Србију и навео да му је циљ да се од школе удаљи све што је лоше укључујући и нездраву храну.

Посланик Странке правде и помирења Јахја Фехратовић који је предао министру петицију грађана рекао је да је мерена удаљеност коцкарница од образовних установа у Новом Пазару и да је утврђено да је чак 37 њих удаљено од школа мање од 200 метара, како налаже закон.

Он је рекао да је петицију потписало 10.000 грађана.

Loading