ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић посетио школе у Шапцу

За наставу на даљину од 1. септембра,  до сада се определило мање од три одсто ђака, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић , који очекује  да ће до краја анкетирања тај број пасти на око два одсто.

        То говори да родитељи имају поверење у образовни систем, директоре и наставнике у школама“, рекао је министар новинарима у Шапцу након посете Основној школи „Јеврем Обреновић“  средњој  Медицинској школи „Др Андра Јовановић“.

        Министар Шарчевић је навео да је и за средње школе важно да ђаци, осим понуђеног рада на даљину, бораве што више у школи, буду у контакту са наставницима, али у безбедним условима.

        Примена епидемиолошких мера је важна, да сваки ученик долази у школу са маском, да је носи у школи и скида само уколико постоји безбедна дистанца, навео је он.

        Министар је нагласио да је решено питање у 192 школе у којима су били грађевински радови, како да се организује настава од 1. септембра.

        Директорка Медицинске школе у Шапцу Биљана Ђукнић каже да се колектив школе и ђаци радују почетку школске године, да је све спремно за 1. септембар уз поштовање препорука Министарства просвете и Kризног штаба.

Обављена је дезинфекција школе, завршили смо распоред часова, распоред седења ученика, ученици су обавештени о сатницама, каже Ђукнић.

        Министар је у Медицинској школи посетио и кабинет зубних техничара који је школа пројектом добила од Министарства правде – средствима из опортунитета.

        Посебни саветник министра просвете Александар Пајић каже да је опремање тог кабинета пример добре сарадње на добрим пројектима.

        Осим колектива школе и министарстава просвете и правде на пројекту учествовали су и бивши ученици који су завршили школу, који су данас успешни привредници и који су желели да помогну. Сви су били на једном послу да школа добије врхунски кабинет који немају ни много развијеније земље у свету, навео је Пајић.

 

Loading