ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић разговарао са издавачима

Министар просвете, науке и технолошког развоја разговарао је данас са представницима државног и приватних издавача. На састанку одржаном у Министарству, издавачи су изнели замерке на Закон о уџбеницима и предочили министру да је неопходно мењати поједине одредбе Закона. Такође, издавачи су истакли даје њихов горући проблем сива економија и нелегална продаја нових уџбеника.

Они су изразили уверење да ће са новим руководством Министарства успоставити квалитетнију и бољу сарадњу у циљу побољшања квалитета уџбеника.

Министар Шарчевић је најавио формирање радног тела које ће чинити представници стручних удружења, удружења родитеља и издавача, као и представника Министарства.

Састанку су присуствовали посебни саветник министра Драгана Миловановић, др Милорад Марјановић, директор издавачког сектора и Ана Вранеш, директор продаје и маркетинга у „Заводу за уџбенике“, Љиљана Маринковић из „Креативног центра“,  Синиша Јешић, „Герундијум“, Нада Стојановић, „Математископ“, Гордана Кнежевић Орлић „Клет“, Наташа Филиповић, „Едука“ и Небојша Орлић “Нови Логос“.

 

Loading