ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић разговарао са председником Панафричког парламента

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са председником Панафричког парламента Роџером Нкодо Дангом, који борави у званичној посети Републици Србији од 9 – 11. новембра 2016. године

На састанку, одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, констатовано је да сарадњу између Африке и Србије у области образовања и науке треба обновити.

Министар Шарчевић пожелео је председнику Панафричког парламента добродошлицу у Србију. Како би се обновиле и ојачале везе Србије и афричких народа у духу традиционално добрих и пријатељских односа, министар је навео да „ треба да наставимо сарадњу где су стали наши претходници“.

„Сарадњу у области образовања и науке треба наставити и она може бити  остварена кроз различите модалитете“,  навео је министар Шарчевић, додајући да га радује будућа сарадња са афричким земљама. Он се захвалио и на подршци коју афричке земље  пружају интегритету Србије.

Председник Панафричког парламента Нкодо Данг је пренео поруку пријатељства афричких народа са Србијом и истакао да су државе тог континента отворене за сарадњу са Републиком Србијом. Он је истакао да су студенти из Африке који су се овде школовали  постали стручњаци и добри руководиоци, те да жели да се то понови.

„Ми желимо да користимо ваша знања, јер је Африци то потребно“, рекао је  Нкодо Данг.  Обе стране су изразиле очекивање да ће се сарадња у  области образовања и науке у будућности интензивирати.

Састанку је присуствовала и државна секретарка Гордана Предић.

Loading