ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић разоварао са директором УНИЦЕФ-а

Министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић састао се  данас са директором УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен Лотом. Том приликом директор УНИЦЕФ-а  је честитао министру мандат и истакао важност да се настави сарадња на унапређивању квалитета образовања, инклузивног образовања и спречавању раног напуштања школа.

Осим тога, Мишел Сен Лот посебно је указао да потребно омогућити професионално усавршавања професора због инклузивне наставе, наставити рад на развоју информационог система у просвети као и мапирању школа на ризичним подручјима како би се спречиле последица природних катастрофа.

Министар Шарчевић је истакао спремност за наставак сарадње са УНИЦЕФ-ом на даљем унапређивању образовног система и упознао директора Сен Лота са плановима Министарства у наредном периоду. Такође, министар се обавезао да ће посебну пажњу посветити заједничком пројекту Министарства и УНИЦЕФ-а спречавању напуштања школовања.

Састанку су присуствовали државна секретарка Гордана Предић и помоћник министра за развој и високо образовање др Милован Шуваков

Loading