ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић са представницима Савеза Срба из Румуније

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић примио је данас  представнике Савеза Срба у Румунији . На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја  разговарано је о стању образовно –васпитних установа на подручју Румуније, чији се програм одвија на српском језику.

Делегацију је предводио Огњан Крстић ,председник Савета,  а чинили су др Михај Радан  шеф Студијске групе за српски језик са Филолошког, историјског и теолошког факултета из Темишвара, Јања Димитријевић, лектор на Одсеку за српски језик и књижевност и Јадран Кланица, директор Српске теоретске гимназије „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара, која обухвата предшколско, основно и средње образовање на српском језику.

Они су предочили министру Шарчевићу проблеме са којима се сусрећу у свакодневном  раду.

Министар Шарчевић је истакао да у циљу унапређења и побољшања положаја српског народа у Румунији  могу да очекују подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Он је навео да је потребно унапредити Споразум између две земље који се односи на образовање и науку „ како би Срби у Румунији имали боље услове и могућности образовања“.

Састанку је присуствовала и државна секретарка Гордана Предић.

Loading