ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић се састао са амбасадором Ирака

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са амбасадором Ирака Фахријем Хасаном Махдијем Ал Исом о унапређењу сарадње две државе у области образовања.

На састанку је договорено да представници министарстава просвете Србије и Ирака у што скорије време потпишу анекс Меморандума о сарадњи који датира из 1959.

Министар Шарчевић је, преко амбасадора Ирака, упутио и позив министру просвете те земље, да дође у Београд како би договорили конкретне кораке сарадње и потписали нови меморандум.

Он је амбасадору Ал Иси представио предности два програма у области високог образовања за студенте из иностранства – „Свет у Србији“ и „Студирај у Србији“.

Амбасадор Ирака је подсетио да је та држава имала веома тежак период ратова и разарања у последње две деценије током којих је уништена комплетна инфраструктура те земље, као и бројне институције и универзитети.

Изгубили смо око три милиона грађана и сада поново крећемо од нуле. Зато желимо да поново успоставимо одличну сарадњу са Србијом коју смо имали претходних деценија, рекао је амбасадор.

Loading