ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић у Прокупљу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић одржао је данас састанак са директорима предшколских установа, основних и средњих школа са територије Топличког округа . На састанку, одржаном у згради општине Прокупље, присуствовало је и руководство ове општине.
Министар Шарчевић је говорио о плановима Министарства у наредном периоду. „Ми имамо јасне циљеве, али за озбиљне реформе потребне су темељне припреме. Ви ћете бити учесници у тим променама “, рекао је министар Шарчевић обраћајући се присутнима.
Од промена које се могу очекивати већ од следеће школске године, према његовим речима је, увођење информатике и предузетничког васпитања у основну школу, као и спорта сваки дан.
Министар је навео и неопходност обуке и стручног усваршавања наставника и директора школа. Он је претходно разговарао са председником општине Прокупље Александром Симоновићем и његовим сарадницима.
Министар Шарчевић обишао је и Дом ученика средњих школа у Прокупљу. Директорка Дома Јелена Вуковић, упознала је министра о раду Дома у коме је смештено 140 ученика са југа Србије, као и са актуелним пројкетима који имају за циљ унапређивање стандарда у Дому и побољшање услова живота и рада ученика. Министар је обишао и Техничку школу у Прокупљу за чију је реконструкцију и адаптацију део средства издвојило и Министарство. Министар је обишао специјализоване учионице у којима су ученици изводили практичну наставу . Директор школе Миодраг Ђуровић, рекао је да су у школи заступљени образовни профили јако блиски дуалном образовању и у пракси лако применљиви. Он је навео да се практична настава, поред извођења у лабораторијама и кабинетима у школи изводи и у локалним државним и приватним предузећима.

Loading