ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар у Нишу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Градској кући са замеником градоначелника Ниша Милошем Банђуром и његовим сарадницима о реализацији пројеката од највишег значаја за град, Универзитет и школство.

Један од приоритета министарства је реализација пројекта изградње анекса на Електронском факултету у Нишу где би били смештени лабораторије и научно-истраживачки центри за млaде научнике, рекао је министар Шарчевић. Истовремено, министар је најавио повећање квота за упис студената за студије из области ИТ сектора.

Заменик градоначелника Ниша је истакао важност пројекта изградње станова за научне раднике који је заустављен 2011.године.» Правни тим Министарства у наредном периоду ће утврдити праве разлоге обустављања пројекта. То је од изузетне важности јер је у тај пројекат уложено много новца», рекao je министар Шарчевић.

Министар је потом заједно са потпредседницом Владе Зораном Михајловић и министром омладине и спорта Вањом Удовичићем присуствовао часу физичког васпитања у Основној школи «Иво Андрић». Шарчевић је том приликом истакао да министарство ради на плану да од следеће године сваки школски дан подразумева спорт.

Са плановима развоја Електронског факултета министар Шарчевић се упознао на састанку који је председник Владе Републике Србије Александар Вучић одржао са деканом тог факултета. Након састанка декан Драган С. Јанковић присутнима је показао просторије факултета.

Првог дана посете Нишу министар Шарчевић обишао је и «Машинску школу».

Loading