ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић на скупу директора пољопривредних школа

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић обратио се на свечаној седници Скупштине Удружења средњих школа подручја рада пољопривреда, производња и прераде хране, одржаној у Студентском одрмарлишту „Радојка Лакић“ на Авали.  

„Пољопривредне школе постају све атрактивније школе и уписују их ђаци који су имали намеру да  уписују гимнизије.  Увођењем прага на завршном испиту од ове године  желимо да повећамо упис ученика у средње стручне школе“,  рекао је министар Вербић обраћајући се директорима пољопривредних школа у Србији .

Министар  Вербић је истакао да треба да се поносимо начином како се ради у пољопривредним школама и позвао директоре школа да се више  укључе у доношење прописа, како би боље функционисале.

„Свака  ваша иницијатива у циљу бољег функцинисања школа ће бити прихваћена“ , навео је Вербић.

Видоје Вукашиновић, председник Удружења представио је рад Удружења и реако да је у Удружењу 47 средњих школа, које обухватају 550 одељења, 16 образовних профила и више од 1200 наставника.

Директори пољопривредних школа изразили су забринутост због најаве да би од следеће године, на основу Закона о буџетском систему, могла да им буду одузета сопствена средства. Уколико би се то догодило, како се могло чути, све Пољопривредне школе би могле бити затворене.

 

На скупу председник Удужења уручио је захвалнице школама из рада пољопривреда, производња и прераде хране , које су у екстерном вредновању добиле највишу оцену. Захвалнице су добиле школе из  Ваљева, Краљева, Свилајнца, Неготина, Суботице и Црвенке.

Loading