ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић на стотој седници Комисије за акредитацију и проверу квалитета

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и посебни саветник министра др Милован Шуваков, присуствовали су данас стотој седници Комисије за акредитацију и проверу квалитета, одржаној у просторијама наведене Комисије у Палати Србија.

Министар Вербић је Комисији пожелео даљи успешан рад , уз уверење да ће нови сазив Националног савета за високо образовање, као и чланови Комисије и даље радити на унапређивању и вишем квалитету високог

образовања. Министар је изразио наду да ће нови сазив Националног савета за високо образовање покренути и промене у области високог образовања, а пре свега, у начину финансирања.

Ендре Пап, председник Комисије за акредитацију и проверу квалитета рекао је да се чланови овог тела труде да раде на побољшању простора високог образовања. Он је упознао министра са отвореним питањима са којима се сусрећу у свакодневном раду, а посебно на она која се односе на финансирање и недостатак материјалних средстава.

Министар Вербић и чланови КАПК-а сагласили су се да је неопходно појачати активности на информисању будућих студената о акредитованим факултетима и студијским програмима.

Loading