ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић посетио Институт за молекуларну генетику

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и помоћник министра за основна истраживања и развој научноистраживачких кадрова Никола Танић посетили су Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство (ИМГГИ).

Подсећамо, ИМГГИ је у уторак, 27. јануара узурпиран од стране Веселина Сјеклоће, који тврди да је законски заступник ове научноистраживачке установе. Сјеклоћа је са својим адвокатом и обезбеђењем ушао у обезбеђене просторије Института, а чак и после вишеструких интервенција полиције он је одбио да напусти зграду. Сутрадан, 28. јануара на Институту више није било неовлашћених лица, а осетљиви биолошки материјали су били безбедни и под контролом.

У међувремену, Министарство је у сарадњи са управним одбором ИМГГИ, полицијом, Јавним правобранилаштвом, као и другим институцијама предузело све мере да се ова ситуација хитно разреши.

Током данашње посете ИМГГИ, министар Вербић разговарао је са директорком Института Јеленом Беговић и обратио се запосленима којима је предочио које је све кораке предузело Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и друге институције у погледу заштите ИМГГИ. Министар Вербић је изразио наду да ће се у што краћем року разрешити ситуација у којој се ИМГГИ нашао, а која потенцијално може да угрози имиџ и рад те институције.

Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду водећа је научноистраживачка институција у Србији. Као део Универзитета у Београду, стручњаци ИМГГИ учествују у образовању најталентованијег научног кадра у земљи и региону.

ИМГГИ је државни институт, саставни део Универзитета у Београду са више од 90 запослених од којих су већина доктори наука.

Loading