ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић посетио поплављену школу „Краљ Александар Први“ у Горњем Милановцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић посетио је данас поплављену Основну школу „Краљ Александар Први“ у Горњем Милановцу. Школа је поплављена услед обилних киша, а изливена канализација је поплавила  око 500 квадрата простора у коме се налази учионице, ђачка кухиња, а висина вода је достигла 70 центриметара. Настава у овој школи, коју похадђа више од 900 ученика је данас нормализована. Министар Вербић је истакао да ће Министарство просвете, науке и технoлошког развоја издвојити значајна средства да се у што краћем року све санира и похавaлио напоре руководства школе који су у року од 30 сати оспособили школу за несметану наставу.
Директор ОШ „Краљ Александар Први” Слободан Пантић навео је да је до данас све очишћено и дезинфиковано, а Завод за јавно здравље у Чачку дао је сагласност да се од јутрос настава нормално организује.
Министар Вербић је казао да је то једина школа у Моравичком округу коју су поплавиле канализационе воде и да једино данас наставе није било у Средњој школи „Драгачево” из Лучана. Он је рекао да су недовољни капацитети канализационе мреже због чега се под утицајем површинских вода фекалије изливају и да због чега ће и Министарство издвојити значајна средства како се поново не би догодило да ова школа буде поплављена.
Министар Вербић је после обиласка школе разговарао  и са свим директорима основних и средњих школа са подручја општине Горњи Милановац.

Loading