ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић разговарао са наставницима и директорима у Зајечару

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић разговарао је данас са наставницима и директорима основних и средњих школа са подручја Зајечара, Кладова, Бора, Неготина и Књажевца о томе како  прилагодити понуду школа потребама тржишта и локалне заједнице.

Обраћајући се присутнима на скупу у Нижој музичкој школи „Стеван

Мокрањац“ у Зајечару, министар Вербић је најавио промену уписне политике у складу са будућим потребама тржишта рада, као и у складу са Стратегијом развоја образовања до 2020 године.

Он је нагласио да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја радити на развоју дуалног система образовања који, према речима министра Вербића, подразумева већу усклађеност са привредом као и више праксе за ученике у предузећима, у којма ће се касније запослити.

Одговарајући на бројна питања наставника, министар Вербић је рекао да је потребно ојачати везу између локалне самоуправе и школа, као и да локане самоуправе  треба да схвате да су то „њихове школе“.

Говорећи о рационализацији, он је поновио да је потребно укрупњавање норме наставнике тамо где је она „беспотребно распарчана“.

На скупу се разговарало и о другим темама из области образовања, о плановима и програмима, екскурзијама, избору дирекотра и школских одобра, као и лиценцама.
Министар Вербић је раније данас Основној школи „Љубица Јовановић Радосављевић“ у селу Подвршка код Кладова уручио књиге и речнике за француски језик дародавца Бранислава Куса из Београда, који је школи поклонио књиге из личне библиотеке.

Loading