ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић разговарао са представницима синдиката

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић разговарао је данас са представницима четири репрезентативна синдиката у просвети – Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“ и Синдиката радника у просветни Србије.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, представници синдиката су упознати са пристиглим мишљењима, односно примедбама релевантних институција, на текст

Предлога Посебног колективног уговора (ПКУ), који су већ усагласили Министарство просвете, науке и технолошког развоја и синдикати у образовању.

Договорено је да се следеће недеље, када стигну и преостала мишљења надлежних институција на текст Предлога ПКУ, организује нови састанак на коме би се заједно приступило изменама појединих чланова Посебног колективног уговора на које су остала министарства дала примедбе.

На састанку је, између осталог, разговарано и о другим питањима у просвети, укључујући и рационализацију. Обе стране су се сагласиле да ће на томе заједнички радити, те да је један од начина да се постигне рационализација укрупњавање норме наставника, као и оптимизација мреже школа.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја као одговор на захтеве синдиката, направиће Предлог споразума који ће, између осталог, подразумевати и прекид штрајка и понудити га синдикатима на потписивање.

Loading