ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић састао се са амбасадором Краљевине Норвешке у Београду

Министарство просвете, науке и технолошког развоја јуче, 23. марта, посетио је Нилс Рагнара Камсвога, амбасадор Краљевине Норвешке. Министар др Срђан Вербић најпре се захвалио амбасадору на помоћи коју је Краљевина Норвешка пружила Србији након прошлогодишњих поплава, и реновирању школа, нарочито у Трстенику, где су помогли обнављање три школска објекта.

Државна секретарка проф. др Зорана Лужанин истакла је да је норвешки језик већ 15 година веома популаран на Групи за скандинавистику Катедре за германистику Филолошког факултета у Београду и да је ова катедра једна од највећих и најцењенијих у европским оквирима али и једина на подручју бивше Југославије са додипломским и мастер студијама.

Проф. др Виктор Недовић, помоћник министра за европске интеграције и развојне и истраживачке програме и пројекте у образовању и науци поставио је питање о сарадњи у области науке и технолошког развоја, а амбасадор Камсвога указао је на спремност Владе Краљевине Норвешке да у улози фацилитатора посредује у спровођењу научно – технолошке сарадње између две земље, искључиво кроз споразуме који су оперативни.

Амбасадор је изразио  снажну мотивацију за пружање подршке свим појединачним пројектима, који укључују повезивање области науке, технолошког развоја и привреде.

Loading