ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић у Крушевцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, министар одбране Братислав Гашић и министар омладине и спорта Вања Удовичић посетили су јуче Крушевац. Након пријема у кабинету, где су вођени разговори о могућностима убрзања реализације ресорних пројеката, са градоначелником Драгим Несторовићем обишли су реконструисану зграду Народног универзитета, Гимназију, Основну школу „Деспот Стефан“ у Горњем Степошу и присуствовали свечаној академији поводом 150 година постојања Гимназије.

Приликом посете Основне школе „ Деспот Стефан“ у Горњем Степошу министар Вербић је рекао да је циљ Министарства да идентификује и реши што већи број проблема. Министар Вербић издвојио је енергетску ефикасност као комплексно решење многих проблема и предложио да школа у сарадњи са локалном самоуправом изради и достави предлог овог пројекта којим ће аплицирати за средства. Према речима министра Вербића, Министарство ће на основу конкурса модернизације школа током лета уредити 51 образовну установу. Министар Вербић је рекао да реч је о радовима на уређењу фасада, кровова и спортских дворана. а током лета биће довршен и један број ученичких и студентских домова са укупно 2.000 места.

Министар Вербић обраћајући се на свечаној академији честитао је јубилеј школе 150 година постојања, уз напомену да је ова школа изнедрила многе знамените личности.

„ За ових 150 година Гимназија је успела да се одржи и очува репутацију елитне школе. Ми живимо у једном таквом изазовном времену, тешком за рад у просвети, за васпитавање и образовање деце. Уверен сам, међутим, да је будућност ове школе блистава и да ће она изнедрити не само сутрашњу крушевачку, већ српску елиту“ , рекао је министар Вербић.

Loading