ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић учествовао на Самиту Влада

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић на позив министра спољних послова Уједињених Арапских Емирата и председавајућег Организационог одобра Мухамеда Абдул Ал Гергавија, учествовао је на Трећем Самиту Влада, који је одржан од 9. до 11. фебруара у УАЕ, у Дубаиу. У делегацији министра Вербића био је посебни саветник министра Немања Ђорђевић.

Једна од тема овогодишњег Самита Влада била је посвећена истраживању и развијању модела управљања у будућности, као и иновацијама које ће унапредити живот грађана. На Самиту је учествовало више од 2000 лидера, државника, министара, интелектуалаца, међу којима су и генерални секретар Уједињених нација Бан Ки Мун, затим стручњак за образовање Кен Робинсон, кооснивач компаније Епл Стив Вознијак, као и многе друге личности из јавног живота.

Министар Вербић, осим учешћа на Самиту имао је и низ билатералних састанака са министрима образовања, високог образовања и науке, за међународну сарадњу и развој образовања, као и са деканима факултета.

Tрошкове пута и смештаја сносили су организатори.

Loading