ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић обишла радионице за запослене у основним школама на Сајму спорта

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и помоћник министра за основно образовање и васпитање др Милан Пашић обишли су данас директоре, наставнике разредне наставе и физичког из основних школа који су учесници уводне обуке у оквиру пилот пројекта из области олимпијског образовања ,,Поштовање, пријатељство и изузетност”, који је развијен у складу са Споразумом о сарадњи између Министарства и Олимпијског комитета Србије.

Ђукић Дејановић је истакла да је циљ је пројекта је  промоција спорта као ефикасне алатке за едукацију, комуникацију и изградњу бољег и хуманијег друштва.

У овом пројекту учествују ученици 4. и 5. разреда и наставници из 51 основне школе широм Републике Србије. Значајан је јер доприноси развоју међупредметних компетенција у систему образовања и васпитања и у складу је са Стратегијом развоја образовања и васпитања у Републици Србији до 2030. године и пратећим Акционим планом, који предвиђа и одговарајуће активности усмерене на развој школског спорта“, рекла је министарка

Она је нагласила да је уверена да ће школе бити креативне, да ће испунити све обавезне и додатне активности

Желимо да стварањем услова кроз спортске и обогаћене наставне и ваннаставне садржаје, школа у својој средини постане један од центара спорта и културе на локалном нивоу чиме се обезбеђује већа партиципација наставника и ученика у животу школе, али и заједнице и да ученицима омогућимо већу укљученост у школске спортске активности“, поручила је министарка.

Loading