ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић отворила нови Дом ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић отворила је данас нови објекат Дома ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“.

Она је истакла да Пољопривредна школа са домом ученика има дугу и богату традицију и оценила да ће нови простор унапредити услове за смештај и боравак ученика.

 Дом ученика категорисан је највишом националном категоријом ученичког стандарда  Прва А категорија и прилагођен је потребама и ученика са посебним потребама.  Капацитет објекта је 120 места, површине је 3.400 квадратних метара, а вредност изведених радова на изградњи овог Дома са спољним уређењем је око 3.100.000 евра“, рекла је она.

Оценила је да ова школа представља пример установе у којој се успешно спајају практична и теоријска знања и додала да су за то заслужни сви који су укључени у школски рад.

У том процесу подједнако значајно место припада професорима, наставницима практичне наставе, управи школе и свим запосленима, али и ученицима школе“, рекла је Ђукић Дејановић.

Она је додала да ће Министарство просвете наставити да улаже у установе образовања и васпитања, како би повећали квалитет и унапредили услове за учење и рад.

Инвестиција на изградњи новог дома ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“ реализована је у оквиру Пројекта „Образовање за социјалну инклузију“ Министарства просвете, финансиран средствима Банке за развој Савета Европе (ЦЕБ) и Републике Србије, са циљем унапређења квалитета ученичког и студентског стандарда у Републици Србији.

Насловна фото: Фото ТАНЈУГ

Loading