ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић отворила Седму конференцију за директоре образовно –васпитних установа

„Драго ми је што у нашем великом систему постоје одговорни директори, лидери који разумеју и промовишу концепт целоживотног учења, јер је то сигуран пут у осигурању квалитета рада установа“, рекла је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић на отварању Седме конференције за директоре образовно- васпитних установа у Врњачкој бањи,  којој је присуствовало више од 220 директора школа и предшколских установа.
Она је истакла да је концепција развоја квалитета у којој постоји јединство спољашњег вредновања и самовредновања део највећег броја савремених и успешних образовних система, а да смо ми део те заједнице.
„Теме које ће бити реализоване на овој конференцији одговарају на важна питања праћења рада запослених, планирања, руковођења, обезбеђивања законитости рада установе, развоја сарадње са родитељима и осталим актерима. Будући да је за наведене процесе и активности највећа одговорност директора, позивам вас да у пуном капацитету користите поверен мандат и да будете пример осталим запосленима у школи. Тек када обезбедите да ваши развојни циљеви, постану циљеви највећег броја запослених у установи, можете сматрати да сте развили компетенције лидера“ навела је министарка Ђукић Дејановић .
Она је посебно указала на значај лидерства у педагошком вођењу установе.
„Педагошки руководилац је у фокусу пажње и интересовања значајног дела нашег друштва, јер су деца и ученици, њихова добробит и напредак, наш најважнији задатак“, рекла је министарка.
Она је навела да јој је драго да што су регионални центри за стручно усавршавање и професионални развој активни у пружању стручне подршке и што су у оквиру своје мреже развили капацитете за планирање и организовање различитих облика стручног усавршавања и пожелела успешан рад и стручну дискусију.
Министарка је посетила и Средњу угоститељску-туристичку школу са домом ученика у Врњачкој бањи.

Loading