ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић: Подршка УНДП је значајна Министарству просвете

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић састала се данас са  сталним представником УНДП у Србији Јакупом Беришом са којим је разговарала о заједничким пројектима и будућој сарадњи.

Министарка Ђукић Дејановић је захвалила се овој организацији на подршци коју пружа Министарству просвете реализацијом значајних пројеката.

Заједничким радом Министарства, УНДП и фондације „Петља“ подижемо дигиталне и рачунарске компетенције наставника, унапређујемо постојеће и креирамо нове образовне ресурсе за учење информатике и рачунарства у оквиру образовног система, али и подстичемо младе да кроз неформално СТЕ(А)М образовање стичу нова знања и вештине. Циљ је да их припремимо за послове будућности“, рекла је министарка и додала да кроз Летње школе програмирања годишње прође око 100 ученика.

Ђукић Дејановић је истакла да је посебно значајна техничка подршка УНДП у управљању великим инфраструктурним програмима којим Министарство, уз  подршку Банке за развој Савета Европе (ЦЕБ), реновира и гради ученичке и студентске домове и факултете широм Србије.

Loading