ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић разговарала са амбасадором Фергусоном о просветној сарадњи две земље

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић разговарала је данас са новопостављеним амбасадором Велике Британије у Србији Едвардом Фергусоном о просветној сарадњи између двеју земља и начинима да се она унапреди.
Министарка Ђукић Дејановић је рекла да се просветна сарадња између двеју земаља одвија у више области, од стипендирања студената, унапређивања компетенција наставника енглеског језика и билингвалне наставе, до реализације заједничких пројеката. Она истакла да могућности за проширење сарадње има, посебно ако се има у виду да је изучавање енглеског језика врло популарно међу српским ђацима, као и да је у одређеном броју школа организована билингвална настава на енглеском и српском језику.
Амбасадор Фергусон је посебно истакао значај сарадње на пројекту „Школе за 21. век“ који Министарство просвете спроводи заједнo са Британским саветом.
Министарка Ђукић Дејановић новом амбасадору Велике Британије у Србији Едварду Фергусону пожелела је добродошлицу и изразила уверење да ће односи двеју земаља бити још бољи захваљујући и просветној сарадњи која ће бити настављена.

Loading