ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић разговарала са синдикатима: Школска година почиње редовно, безбедност деце у првом плану

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић разговарала је данас са представницима репрезентативних синдиката у просвети о почетку нове школске године. На састанку је истакнуто да ће школска година почети редовно 1. септембра и да ће безбедност ученика бити стављена у први план.

Министарка Ђукић Дејановић  је рекла да ће се сарадња са синдикатима наставити у континуитету и да је уверена да ће бити  додатно продубљена „јер само дијалогом и заједничким радом можемо да радимо много више“.

Надам се доброј сарадњи са адекватним резултатима. Залажем се за бољи материјални положај запослених у просвети и учинићу све што је у мојој моћи да се просек плата просветних радника у наредном периоду доведе до нивоа републичког просека у јавном сектору, што је један од основних и приоритетних захтева синдиката“ истакла је министарка.

Министарка Ђукић Дејановић подсетила је да ће плате у просвети бити увећане од  септембра  за 5,5 одсто, док ће у јануару повећање бити за 10 одсто.

Договорено је да ће се сва отворена питања која су у надлежности Министарства просвете решавати у континуираној, непосредној и интензивној сарадњи са синдикатима на чешћим састанцима.

На састанку су учествовали Слободан Брајковић, председник  Синдиката радника у просвети Србије, Валентина Илић, председница Синдиката образовања Србије, Добривоје Марјановић, председник Уније синдиката просветних радника Србије, Срђан Словић, председник Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“, као и други представници синдиката.

 

Loading