ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић уручила Светосавске награде

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић уручила је данас у Влади Србије Светосавске награде за 2023. годину истакнутим појединцима и представницима институција и честитала им на том признању.

Ове године имамо 32 добитника Светосавске повеље која се додељује за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, за знања, вештине и креативност коју су појединци и институције усмерили на општу добробит и унапредили образовно-васпитне праксе, односно дали допринос развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији“, рекла је министарка.

Она је добитницима поручила да су њихов досадашњи рад, залагања и пракса показали да делимо заједнички циљ, а то је квалитетно образовање доступно свима.

Уверена сам да ваша настојања и истрајавања имати исти смер и убудуће“, рекла је министарка.

Влада Републике Србије, како је истакла, посвећена је унапређењу квалитета и модернизацији образовања, што изискује квалитетније услове за рад и учење и кроз инфраструктурне пројекте, од предшколског до високошколског образовања.

Стога образовање заузима посебно место у пројекту „Скок у будућност Србија – 2027″, рекла је министарка.

Она је подсетила је да ће на вечерашњој Светосавској академији „У духу светосавља“ у посебно осмишљеном културно-уметничком програму учествовати талентована деца, ученици и студенти.

Широј јавности ћемо представити значај образовања и васпитања, указаћемо на огромну улогу првог спрског архиепископа, великог српског просветитеља и заштитника школства Светог Саве, бићете представљени ви добитници Светосавске награде, а академију ће директно преносити Радио телевизија Србије на Другом програму“, рекла је она.

Погледајте добитникe Светосавске награде за 2023. годину.

Loading