ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка на прослави Дан Факултета организационих наука

Мнистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић истакла је данас да је повећање квалитета високог образовања један од стратешких циљева Србије и да су у том смислу врло су важни кадрови који се образују на Факултету организационих наука, пре свега у области савремених технологија.

Србија настоји да ојача своју позицију у области иновација и ИТ сектора. Као што знате, сектор ИТ постао је најбрже растући сектор наше привреде.Зато ми је драго што постоји велико интересовање за факултете свих универзитета у Србији који образују младе за ову област“, рекла је министарка на свечаности поводом 54 године од оснивања и 52 године од почетка наставе на Факултету организационих наука.

Ђукић Дејановић је истакла да држава настоји да обезбеди што боље услове за студирање.

Добар пример је и нова савремено опремљена зграда Факултета организационих наука, која је отворена у априлу прошле године“, рекла је министарка и истакла да су проширењем капацитета створени услови за упис већег броја студената, што је посебно важно јер је интересовање за упис на овај факултет из године у годину све веће. Драго ми је што чујем да се у овој години за укупно 980 места буџетских и самофинансирајућих места пријавило 2.308 кандидата. То нам потврђује да је ФОН данас водећи факултет у области менаџмента и информационих система и технологија“, рекла је она.

Министарка просвете је нагласила да унапређивање наставног процеса није могуће без развоја научно-истраживачке делатности.

Сада већ традиционално професори ФОН-а налазе се на Стенфордовој листи најутицајнијих истраживача у свету, на којој се налази свега 2% истраживача у свету. Ове године на листи нашла су се три професора Факултета организационих наука Универзитета у Београду: проф. др Владан Девеџић, проф. др Јелена Јовановић и проф. др Драган Памучар. Морам да искористим ову прилику и честитам вашим професорима и пожелим пуно успеха у наредним научноистраживачким подухватима“ поручила је министарка и додала да је ФОН познат и по успесима својих студената.

Велики број ваших студената је активно укључено у рад студентских организација и бројних ваннаставних активности. Мало је рећи да смо поносни на број освојених медаља на домаћим и међународним такмичењима, како у знању, тако и у спорту ваших студената“ рекла је министарка и изразила уверење да резултати студената и професора овог факултета, који на најбољи начин представљају и промовишу високо образовање Србије, своју државу и свој народ, неће изостати ни у будућности.

Loading