ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка посетила Прву основну школу у Ваљеву и ученицима пожелела успех на тесту из математике

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић посетила је данас Прву основну школу у Ваљеву и ученицима који полажу тест из математике пожелела срећу и добре резултате.

“Пред вама је други дан завршног испита и тест из математике. Верујем да јучерашњи тест није био тежак и да сте дали максимум. И данас пажљиво решавајте задатке и имате поверење у знање која сте стекли у току школовања. Уверена сам да ћете све што сте научили и применити. Радите без треме. То је врло важно”, поручила је министарка у Ваљеву.

Она је истакла да је први дан завршног испита протекао у најбољем реду и изразила очекивање да ће тако бити и данас.

Ђукић Дејановић је подсетила да ученици у четвртак полажу један од предмета који су изабрали у оквиру трећег теста. Додала је да су ученици могли да бирају између  биологије, историје, географије, хемије и физике и да се највише ученика опредељивало за географију.

Министарка је захвалила ученицима и родитељима, као и запосленима у основним школама, на разумевању и подршци у овом важном процесу.

Завршни испит полажу ученици који су завршили осми разред и одрасли који су обавезно образовање завршили по програму за функционално oсновно образовање одраслих.

Прелиминарне резултате за сва три теста ученици ће моћи да виде 22. јуна, а коначне 25. јуна, у школи и на порталу Моја средња школа. Попуњавање листа опредељења биће 26. и 27. јуна 2024.

Loading