ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка присуствовала тематској настави у ОШ „14. октобар“

Министарка просвете проф др. Славица Ђукић Дејановић обишла је данас Основну школу „14. октобар“ у Београду и присуствовала тематској настави која се спроводи у школама првој недељи нове школске године у складу са Смерницама Министарства просвете за организацију и реализацију образовно васпитног рада у школској 2023/2024. години.

Она је обишла ученике првог и трећег разреда који су својим учитељицама данас обрађивали теме „Моја школа је мој други дом“, „Магична моћ речи“ и „Ја волим и поштујем себе и друге“.

Министарка је рекла да је данас чула врло креативне идеје и да ученици на врло леп начин реагују на тематску наставу.

Данас сам обишла Основну школу „14. октобар“ како бих чула утиске и сазнала како деца реагују на различите активности. Наставнице су усмереним активностима и креативношћу успешно реализовале смернице које је дало Министарство. Разговарајући са децом успевају да из њих изнедре смисао за топлину према другу и школи“, рекла је она.

Према њеним речима, идеја је да деца уз подршку наставника свакога дана раде на себи и унапређују односе са другима.

Ђукић Дејановић је истакла да тематска настава функционише на најбољи начин, јер у су наши просветни радници стручни и едуковани и имају великог искуства у организовању различитих активности.

Директорка Основне школе „14. октобар“ Светлана Илиев-Ћосић рекла је да је направљен план и да су наставници разредне наставе су изабрали пет тема, по једну за сваки дан.

Данас смо обишли три одељења у којима су се радиле различите теме. Деца су врло задовољна, врло су активна на часовима, показала су сву своју креативност“, навела је Илиев-Ћосић.

Loading